14 August 2015Sursa: IGPR

URMĂRIT INTERNAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI

Un bărbat, de 29 de ani, căutat de autorităţile din Spania pentru comiterea infracţiunii de omor, a fost depistat de poliţiştii din Timiş, în urma schimbului de date şi informaţii operative, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională  - Inspectoratul General al Poliției Române.

 

La data de 13 august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române,  au depistat, pe raza municipiului Lugoj, un bărbat, de 29 de ani, cetăţean spaniol, urmărit internaţional. 


Pe numele acestuia, autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de omor, pe teritoriul Spaniei.

 

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională  - Inspectoratul General al Poliției Române.

 

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, urmând a fi prezentat  magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, care vor dispune măsurile legale până la predarea către autorităţile spaniole.

 

De asemenea, autovehiculul pe care cetăţeanul spaniol l-ar fi utilizat pe teritoriul României a fost indisponibilizat.

 

Totodată, poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului, faţă de bărbatul, de 27 ani, la domiciliul căruia urmăritul a fost depistat.

 

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj, Secţiei  7 Rurale  Lugoj  şi  luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Fişiere ataşate

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii