06 Iulie 2023Sursa: IGPR

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

La data de 5 iulie a.c.,  polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județul Constanța, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi vândut droguri, inclusiv în cluburile din stațiunea Mamaia, în schimbul unor sume cuprinse între 400 și 6.000 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități de cocaină și cannabis, aproximativ 7.000 de lei și 100 de euro, un cântar electronic de precizie, 4 telefoane mobile și alte bunuri cu valoare probatorie.

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 2 bănuiți, de 23 și respectiv 24 de ani.

Aceștia au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 6 iulie, să fie formulată, la instanța de judecată, propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acțiunea se circumscrie activităților premergătoare desfășurate pentru siguranța unui festival de muzică organizat în această perioadă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Române.

La activități au participat și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii