11 Octombrie 2018Sursa: IGPR

REȚINUȚI PENTRU INFLUENȚAREA DECLARAȚIILOR ȘI FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI

Poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au pus în executare două mandate de aducere emise pe numele unor bărbați bănuiți de favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor. Cei doi au fost reținuți.

 

În cursul zilei de ieri, 10 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au depistat şi condus, la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova,  doi bărbaţi, de 32 şi 43 de ani, ambii din Craiova.

 

Astfel, din cercetările efectuate de poliţişti sub coordonarea procurorilor a rezultat faptul că, în cursul anului 2016, cei doi ar fi promis şi oferit diferite sume de bani, direct sau indirect, mai multor tinere care aveau calitatea de persoane vătămate ale traficului de persoane sau minori, determinându-le să dea declarații mincinoase într-o cauză penală.

 

Scopul urmărit de cei doi bărbaţi ar fi fost îngreunarea cercetărilor şi împiedicarea tragerii la răspundere penală a altor persoane, care erau bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane sau minori.

 

În urma analizării probatoriului administrat de poliţişti în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova au emis ordonanţă de reținere pentru 24 de ore pe numele celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor.

 

Persoanele în cauză urmează să fie prezentate, în cursul acestei zile, instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii