18 August 2023Sursa: IGPR

REȚINUT PENTRU SCHINGIUIREA ANIMALELOR

 

La data de 17 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de schingiuirea animalelor.

 

Astfel, în urma apariției pe o rețea de socializare a unui filmuleț, în care o persoană schingiuia o pisică, polițiștii s-au sesizat din oficiu, au demarat cercetările și au identificat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor.

 

Din cercetări a reieșit că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 12:00, în timp ce se afla pe strada Emanuil Gojdu, din localitatea Tinca, ar fi schingiuit o pisică comunitară, de rasă comună, pe care ar fi prins-o de coadă și ar fi aruncat-o la o distanță de aproximativ 7 metri.

 

În urma agresiunii, pisica s-a izbit cu putere de trotuar, iar apoi s-a refugiat într-o curte.

 

Ulterior, tânărul ar fi postat imaginile pe o rețea de socializare.

 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de schingiuirea animalelor, iar, în urma administrării probatoriului, bănuitul a fost reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii