10 Aprilie 2020Sursa: IGPR

PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER, PRIORITATE A POLIȚIEI ROMÂNE

Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii de ordine publică, în ultima săptămână, aproape 2.000 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați.

https://youtu.be/6vmNOfDikfo  

La nivel național, în perioada 3 – 9 aprilie a.c., polițiștii au organizat 700 de controale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, precum și pentru asigurarea legalității circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. De asemenea, au fost verificate 172 de obiective (târguri, oboare, piețe, exploatări forestiere, depozite, ocoale silvice).

În urma acestor activități, au fost înregistrate 106 dosare penale la regimul silvic.

Polițiștii de ordine publică au aplicat 207 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 420.300 de lei, în conformitate cu Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sancționarea contravențiilor silvice.

Au fost ridicate în vederea confiscării 10 fierăstraie mecanice.

În această perioadă, 18 apeluri au fost primite prin S.N.U.A.U. 112 privind transporturile ilegale de materiale lemnoase. La 4 dintre acestea, polițiștii care au intervenit au descoperit nereguli la documentele de însoțire a mărfii.

Exemple:

VÂLCEA

Polițiștii de ordine publică din Vâlcea au desfășurat în perioada 7 – 8 aprilie a.c., activități pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, prevăzute de legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 29.500 de lei.

Totodată, s-a  dispus măsura complementară de confiscare valorică a 202 m.c. material lemnos, diverse specii și sortimente, în valoare totală de 40.726 de lei.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu organele silvice din cadrul Gărzii Forestiere Județene Râmnicu Vâlcea.

CARAȘ-SEVERIN

În perioada 6 – 8 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din Caraș-Severin au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare a 69 m.c. de material lemnos diverse specii și sortimente, în valoare totală de 21.691 de lei.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu organele silvice din cadrul Gărzii Forestiere Județene Caraș-Severin.

ALBA

La data de 7 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică din Alba din cadrul Compartimentului Delicte Silvice au desfășurat activități pe linia prevenirii delictelor silvice. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 19.500 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 140 m.c. de material lemnos, diverse specii și sortimente, în valoare totală de 32.916 de lei.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni prevăzute de Legea 46/2008 – Codul Silvic.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu organele silvice din cadrul Gărzii Forestiere Județene Cluj.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii