28 Noiembrie 2017Sursa: IPJ Olt

POLIȚIȘTII AU RIDICAT O BRĂȚARĂ CE AR PUTEA DATA DIN PERIOADA DACICĂ

Polițiștii din Olt au ridicat o brățară din aur de 24 K, de 108 g., de la un bărbat. Aceasta ar putea face parte din Patrimoniul Național Cultural al României.

Săptămâna trecută, în urma investigațiilor, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au ridicat o brățară din aur, de la un bărbat, de 27 de ani, din comuna Optași, județul Olt.

În urma examinării brățării, s-a stabilit că aceasta este confecționată din aur de 24 de K, cântărește 108 g,, iar la una dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, continuându-se cu un corp de șarpe, însemne specifice dacice.

Întrucât brățara ar putea face parte din Patrimoniul Național Cultural al României, a fost înaintată spre examinare specialiștilor din cadrul Muzeului Național de Istorie, care urmează să se pronunțe asupra veridicității acesteia.

Polițiștii continuă cercetările, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 42 din 2000, privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii