29 Ianuarie 2016Sursa: EUROPOL

POLIȚIA ROMÂNĂ ARE UN NOU INSTRUMENT PENTRU DEPISTAREA INFRACTORILOR PERICULOȘI

Astăzi se lansează www.eumostwanted.eu, site creat de autoritățile de aplicare a legii din Europa și EUROPOL, pentru depistarea celor mai căutați infractori ai Europei./ Site-ul are o aplicație care permite tuturor cetățenilor să ofere informații utile.

 Autoritățile europene de aplicare a legii au colaborat pentru a crea website-ul www.eumostwanted.eu, prin intermediul căruia cetățenii pot ajuta poliția să depisteze cei mai căutați infractori ai Europei.

Lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) - o rețea de polițiști din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea și prinderea urmăriților internațional, cu sprijinul EUROPOL, site-ul va oferi informații despre cei mai importanți infractori urmăriți internațional, atât condamnați, cât și suspectați că ar fi comis infracțiuni grave sau acte de terorism în Europa.

Urmărind creșterea siguranței în spațiul comunitar, aceasta este prima inițiativă la nivel paneuropean de a întocmi o listă de most wanted, pe o platformă comună. Astfel, începând de astăzi, cetățenii europeni și nu numai, pot oferi informații utile prin intermediul acestui site, sub protecția anonimatului, dacă este nevoie.

Disponibil în 17 limbi europene, conținutul site-ului va fi gestionat de echipele ENFAST din fiecare stat membru, ale căror administratori vor insera informațiile referitoare la cei mai importanți infractori urmăriți internațional la solicitarea țării respective, primind în mod direct orice pistă referitoare la depistarea acestora.

Pentru a face site-ul ușor de utizat, prezentând o listă compactă, fiecare țară va publica un număr restrâns de persoane urmărite, care va fi în permanență ajustat, în funcție de priorități. EUROPOL a sprijinit ENFAST în acest proiect, punând la dispoziție o platformă sigură și îi va sprijini pe administratori cu problemele de ordin tehnic.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Contact - Relaţii cu publicul / petiții

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii