12 Iunie 2024Sursa: IGPR

PERSOANE REȚINUTE PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a două persoane (membrii de familie), cercetate pentru trafic de droguri de mare risc.

 

Astfel, la data de 11 iunie a.c., acestea au fost prinse în flagrant delict, în comuna Podari, județul Dolj, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de cocaină, pentru 8.000 de euro.

 

În urma cercetărilor efectuate, în sarcina uneia dintre persoane s-a reținut și faptul că, în perioada aprilie - iunie 2024, ar fi deținut și comercializat, în mai multe rânduri, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc), cu sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de lei.

 

În urma a 3 percheziții domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate o sumă de bani în lei, susceptibilă că ar fi provenit din vânzarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă.

 

Astfel, în cursul aceleiași zile, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea persoanelor în cauză, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

 

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor, pentru 30 de zile.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii