09 Aprilie 2024Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU ÎNȘELĂCIUNE ȘI FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ

 

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești și ai Polițiilor din orașele Azuga și Sinaia, pun în executare 10 mandate de percheziție domiciliară la domiciliile unor persoane, respectiv la sediile sociale și punctele de lucru ale unor persoane juridice, din municipiul Ploiești și orașul Bușteni, precum și din municipiul București.

 

Video: https://youtu.be/YOsmQQaZZJ8

 

Activitățile sunt derulate într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la aceste infracțiuni.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2022 – prezent, reprezentantul unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Ploiești, ar fi indus în eroare o persoană fizică, în urma încheierii unui contract de închiriere pentru un imobil, menținând în eroare persoana în cauză prin prezentarea unor pretinse documente de plată întocmite în fals. 

 

Totodată, din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2022 –prezent, persoana cercetată, împreună cu o altă persoană, administrator în drept al unei alte persoane juridice, ar fi fabricat, ambalat și comercializat prăjituri și produse proaspete de cofetărie în incinta imobilului închiriat, spațiu care nu ar fi deținut autorizație sanitar veterinară.

 

Ulterior, în baza unor înscrisuri falsificate, produsele ar fi fost comercializate unor clienți, în municipiile Ploiești și București.

 

De asemenea, persoana vătămată ar fi fost indusă în eroare și în ceea ce privește preluarea de către persoana cercetată a contractelor de utilități, pentru spațiul închiriat.

 

Prejudiciul cauzat este în cuatum de 237.000 de lei.

 

La sediul unității de poliție urmează să fie conduse patru persoane, în vederea audierii.

 

Activitatea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii