12 Iunie 2024Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII DOMICILIARE ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ, CU UN PREJUDICIU DE PESTE 1.000.000 DE LEI

La data de 12 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

 

Perchezițiile au vizat 6 locații din județul Timiș și 3 din Arad, respectiv sediile/punctele de lucru ale unor societăți ce desfășoară activități în domeniul exploatării agregatelor minerale, fabricarea betoanelor și mortarelor, sediul unor societăți de contabilitate, precum și domiciliul unor persoane fizice - reprezentanți ai acestora.

 

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mijloace materiale de probă (documente de evidență contabilă în format letric și electronic, contracte și înscrisuri în legătură cu activitatea infracțională), precum și 3 telefoane mobile și 2 laptop-uri.

 

Activitatea infracțională ar fi constat în înregistrarea în contabilitate a cheltuielilor fictive sau nereale și controlarea mai multor societăți interpuse în circuitul evazionist direct sau prin intermediari, având ca scop creșterea cheltuielilor și scăderea bazei impozabile, eludând astfel plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

 

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.000.000 de lei.

 

Polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării probatoriului, tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate și recuperării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii