07 Septembrie 2022Sursa: IGPR

DOUĂ PERSOANE ARESTATE PREVENTIV PENTRU TRAFIC INTERNAȚIONAL DE DROGURI

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au prins în flagrant delict două persoane care au introdus în țară o cantitate de droguri de mare risc din Ungaria.

 

Astfel, la data de 4 septembrie a.c., în urma unei activități informativ-operative complexe derulată de către polițiștii din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, care a durat aproximativ două săptămâni, persoanele bănuite, un bărbat de 46 de ani cetățean maghiar și o femeie de 42 de ani cetățean român, au fost depistate în flagrant delict în timp ce transportau droguri de mare risc, respectiv peste 100 grame de cocaină și peste 300 de grame de amfetamină, cu o autoutilitară, în județul Covasna.

 

Polițiști au descoperit drogurile, ascunse, într-o cafetieră și un aspirator, în interiorul autovehiculului.

 

Față de cele două persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore iar, ulterior, acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

 

Cercetările sunt continuate de D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Covasna sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, infracțiuni prevăzute de Legea 143/2000.

 

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Covasna Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Covasna.

 

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii