23 Iunie 2024Sursa: IGPR

COOPERARE POLIȚIENEASCĂ PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII

În perioada 14 – 20 iunie 2024, polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 691 de persoane, 45 de autovehicule și 45 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

 

Pe teritoriul țării noastre au fost localizate 510 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

 

În acest sens, polițiștii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 57 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 218 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

 

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 29 de documente, fiind găsite și 42 de autovehicule căutate de partenerii din spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

 

Totodată, 181 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

 

Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliția Română, în baza unor mandate europene de arestare, 30 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de către autoritățile române.

 

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 16 documente și 3 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

 

Reamintim că, începând cu data de 31.03.2024, momentul aderării României la Spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime, pasagerii care au intrat în țară venind din state Schengen sau au plecat către țări Schengen nu au mai fost supuși controlului documentelor de călătorie, în mod sistematic, însă, prin intermediul aplicației eDAC, polițiștii pot efectua verificări, atunci când situația o impune.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii