14 Iunie 2023Sursa: IGPR

CERCETAŢI PENTRU EFECTUAREA FĂRĂ DREPT DE OPERAȚIUNI CU PRODUSE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE ŞI ULTRAJ

Ieri, 13 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au desfășurat, în judeţul Dolj, o acțiune privind efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.  

În urma activităților infracționale desfășurate, au fost fost puse în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Sadova, Ostroveni şi Dăbuleni.

Astfel, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani, sunt bănuite că, în perioada 2021-2023, ar fi comercializat substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive către tineri, din localităţile Sadova, Ostroveni şi Dăbuleni, cu sume cuprinse între 50 și 300 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, recipiente de depozitare, preparare şi porţionare a substanţelor, aparatură electronică şi înscrisuri.

Totodată, pe perioada desfăşurării percheziţiilor, unul dintre bărbaţi ar fi exercitat acte de violenţă verbală şi fizică la adresa forţelor de poliţie şi jandarmerie.

Cei patru au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul D.I.I.C.O.T – S.T. Craiova a dispus reținerea, faţă de doi tineri, de 25 şi 28 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar, în cazul celui de 25 de ani, a fost reținută și infracțiunea de ultraj.

În cursul acestei zile, va fi solicitată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii