22 Noiembrie 2023Sursa: IGPR

CERCETATĂ PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

 

În această dimineață, 22 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți  și Poliției Sectorului 1 București au pus în executare 4 mandate de percheziție, la sediul unei societăți și locuințele mai multor persoane fizice, din municipiul București și județul Mehedinți.

 

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada ianuarie 2019 – septembrie 2022, o femeie, de 32 de ani, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale, respectiv prestări de servicii, în baza a 259 de facturi, în valoare totală de 1.300.000 de lei.

 

Astfel, ar fi cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 237.037 de lei.

 

Ulterior, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, ar fi transmis fictiv părțile sociale deținute, către o altă societate comercială, administrată de un cetățean, de 45 de ani, din spațiul extracomunitar.

 

A fost emis un mandat de aducere, femeia urmând a fi condusă la audieri, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată și transmiterea fictivă a părților sociale.

 

În cauză, cercetările continuă sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

 

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mehedinți.

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii