12 Iunie 2024Sursa: IGPR

ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.100 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 7.000 de fapte contravenționale.

 

La data de 11 iunie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 408 acțiuni și au intervenit la 3.124 de evenimente, dintre care 2.718 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 45 de măsuri preventive.

 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.007 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.544.899 de lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 74 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

 

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 434 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

 

Față de 125 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 29 pentru conducere sub influența alcoolului și 7 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

 

De asemenea, au fost oprite din a circula 263 de autovehicule care nu prezentau siguranță

pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

                    

***

 

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, peste 2.800 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate 327 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.280 de autovehicule și legitimate 8.108 persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.068 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 122 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 23 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 202 permise de conducere, dintre care 13 pentru alcool și 76 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 119 certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii