25 Februarie 2023Sursa: IGPR

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

La data de 22 februarie 2023, polițiștii de la transporturi, împreună cu angajații feroviari, au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară, fiind verificate 152 de firme, care au ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase.

În urma activităților, au fost identificate unele deficiențe privind infrastructura feroviară, care au făcut obiectul a 13 informări către C.N.C.F. „CFR” S.A., pentru a fi luate măsuri de prevenire a furturilor.

De asemenea, au fost controlate 74 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare și efectuate 130 de instruiri ale personalului feroviar.

Totodată, pe durata acțiunii, polițiștii au legitimat 1.168 de persoane, au constatat 7 infracțiuni, au aplicat 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.800 de lei, și au indisponibilizat 200 de kilograme de material feros.

Exemple:

1. În urma investigațiilor efectuate pe linia prevenirii și combaterii furturilor din infrastructura feroviară, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Sighișoara au identificat persoanele bănuite de furtul de cabluri, din data de 21 februarie 2023, la kilometrul C.F. ZB7+600 al Magistralei 300.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că persoanele bănuite ar fi comis încă un furt de cabluri, care ar fi avut loc la kilometrul C.F. 285+500 și kilometrul C.F. 287+600 pe secțiunea BLA Vânători-Mureni.       

Astfel, la data de 22 februarie a.c., a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de persoanele bănuite, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

2. La data de 22 februarie 2023, ora 12.00, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov – Serviciul Județean de Poliție Transporturi Feroviare Mureș au depistat, în flagrant delict, 3 bărbați care încărcau 9 traverse din lemn ce erau folosite într-un atelaj hipo.

Bărbații sunt cercetați penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

3. La data de 22 februarie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul Județean de Poliție Transporturi Vâlcea au efectuat un control la o societate care are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase, în localitatea Brezoi.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat faptul că, pentru 35 de kilograme de deșeuri din cupru, nu există întocmite documente justificative.

În cauză, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă, de 10.000 de lei, iar cantitatea de cupru a fost confiscată.

 4. În urma controlului efectuat de către polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul Județean de Poliție Transporturi Vâlcea la o societate care are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase, în localitatea Călimănești, județul Vâlcea, s-a constatat faptul că nu sunt respectate prevederile legale privind sortarea deșeurilor reciclabile.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că gestionarul nu respecta dispozițiile legale privind întocmirea borderoului de primire a deșeurilor feroase și neferoase.

În cauză, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii