15 August 2022Sursa: IGPR

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA CONSUMULUI DE ALCOOL ȘI DROGURI, LA VOLAN

În perioada 12-15 august a.c., polițiștii din Constanța, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

 

Astfel, aproximativ 3.500 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

 

În urma activităților, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 75.000 de lei, dintre care 44 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținute permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

 

De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

 

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 51 de infracțiuni, dintre care 37 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru deținere de droguri de risc, potrivit Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului de droguri, 3 pentru conducere fără permis și 2 pentru conducere cu permisul suspendat/anulat.

 

La acțiune au participat și echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr.Aurel Greblea" Sibiu și ale Gărzii de Coastă Constanța.

 

Exemple:

 

La data de 14 august a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.

 

În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

 

La data de 14 august a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 18 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

În ambele cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii