22 Noiembrie 2022Sursa: IGPR

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DE LA CĂLĂTORI

În perioada 18 – 20 noiembrie a.c., la nivel național, polițiștii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, din și de bagaje ale călătorilor, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în domeniul transporturilor feroviare de călători, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.
 
În cadrul acțiunii, au fost efectuate verificări în 496 de stații de cale ferată și 757 de trenuri de călători, fiind legitimate 3.525 de persoane.
 
Astfel, au fost depistate șapte persoane bănuite de comiterea unor fapte penale, dintre care 3 în flagrant delict.
 
De asemenea, au fost depistate 29 de persoane care apelau la mila publicului, 3 urmăriți, 8 minori lipsiți de supraveghere, fiind aplicate 701 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 160.480 de lei.
 
Exemple:
 
1. La data de 18 noiembrie a.c., polițiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galați -  Postul de Poliție Transporturi Feroviare Focșani au depistat, în stația C.F. Focșani, un bărbat, de 28 de ani, din municipiul Buzău, județul Buzău, care ar fi avut aspra sa un cuțit tip briceag, de 25 de centimetri, în poziția deschis.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
 
2. La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, la Postul de Poliție Transporturi Feroviare Sibiu Călători, s-a prezentat un bărbat, cetățean srilankez, care reclama faptul că, în timp ce se afla în stația C.F.R. Sibiu, i-ar fi fost sustrasă geanta, în care avea mai multe bunuri. 
 
În urma investigațiilor efectuate, a fost identificat un bărbat, de 22 de ani, bănuit de comiterea furtului.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii