28 Iulie 2020Sursa: IGPR

40 DE PERCHEZIŢII EFECTUATE DE POLIŢIŞTI LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au efectuat 40 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Astăzi, 28 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S. T. Iaşi au efectuat 40 de percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală, spălarea banilor în formă continuată.

 

Din cercetări a reieșit că, o persoană ar avea calitatea de unic asociat şi administrator al mai multor societăți comerciale și ar controla alte societăți ca administrator de fapt. De asemenea, aceasta ar avea și calitatea de persoană fizică autorizată.

 

Persoana în cauză ar fi iniţiat o grupare infracţională organizată, ce ar avea drept scop obţinerea de bani prin sustragerea de la plata și neplata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

 

Gruparea ar fi acționat în domeniul imobiliar, cu precădere în construcții de imobile, achiziții și vânzări de imobile.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

De asemenea, la activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava, Vaslui şi Botoşani, poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi.

 

La acțiune au participat și jandarmi.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii