16 Septembrie 2023Sursa: IGPR

VERIFICĂRI PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

VERIFICĂRI PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

 

În perioada 12 – 13 septembrie a.c., polițiștii de la transporturi, împreună cu angajați feroviari, au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente ale mijloacelor de material rulant, fiind verificate 129 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată și 51 în triaje. 20 de trenuri de marfă au fost verificate în parcurs (în linie curentă).

 

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 561 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 18 magazii de piese de schimb.

 

Totodată, polițiștii au efectuat verificări şi la 179 de unităţi, care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase.

 

Au fost efectuate controale la 123 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

 

În urma desfășurării acțiunii, au fost constatate 8 infracțiuni, fiind cercetate 8 persoane și au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 235.525 de lei.

 

Exemple:

 

1. Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj au efectuat un control la firmă care are ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, din județul Gorj, în urma căruia au descoperit 4.800 de kilograme de șină de cale ferată și material mărunt de cale ferată, cantitate ce provenea de la o societate comercială, din județul Hunedoara, cu încălcarea prevederilor legale.

 

Față de administratorul societății, din județul Hunedoara, s-a luat măsura sancționării contravenționale cu 150.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor din Legea 38/2014, iar cantitatea de metale menționată, în valoare de 5.740 de lei, a fost ridicată, în vederea confiscării.

 

2. Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au efectuat un control la o societate comercială având ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase, din județul Argeș, în urma căruia au constatat faptul că o persoană, din județul Argeș și o persoană, din județul Olt au predat, în perioada 2020 – 2021, cantități de fier vechi în valoare de 37.800 de lei, respectiv 22.400 de lei, declarând faptul că deșeurile provin din gospodăriile proprii, pentru a nu li se reține impozitul pe venit.

 

În cauză, au fost întocmite două dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de  evaziune fiscală.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii