30 Aprilie 2024Sursa: IGPR

URMĂRIT INTERNAȚIONAL PENTRU SPĂLAREA BANILOR, DEPISTAT ÎN URMA COOPERĂRII POLIȚIENEȘTI INTERNAȚIONALE

În urma continuării activităților de cooperare polițienească internațională, dintre Poliția Română și autoritățile similare din alte state, a fost localizat și prins, pe teritoriul Italiei, un urmărit național și internațional.

 

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București -  Serviciul de Investigații Criminale au acționat pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unei măsuri privative de libertate.

 

Astfel, la data de 29 spre 30 aprilie 2024, în urma schimbului de informații realizat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei și DIICOT-Structura Centrală, cu sprijinul Biroului Atașaților de Interne din cadrul Ambasadei Italiei la București, a fost depistat, în Italia, de Squadra Mobile Milano din cadrul Poliției de Stat din Italia, un bărbat, de 34 de ani, din București, urmărit internațional din categoria MOST WANTED, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.

 

Pe numele acestuia, la data de 31 mai 2021, Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, dosar instrumentat de către DIICOT-Structura Centrală.

 

În continuare, pe teritoriul Italiei, se desfășoară activitățile specifice, în vederea predării bărbatului, către România.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii