11 Ianuarie 2017Sursa: IPJ Dolj

URMĂRIT INTERNAȚIONAL DE AUTORITĂȚILE BELGIENE, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII ROMÂNI

Un bărbat, de 30 de ani,  pe numele căruia autorităţile belgiene au emis un mandat european de arestare pentru furturi prin efracție, a fost depistat de poliţiştii din Dolj, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

La data de 10 ianuarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Craiova, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, pentru două infracţiuni de furt prin efracţie, comise pe teritoriul acestui stat, în cursul anului 2013, fiind condamnat la pedeapsa de 37 de luni de închisoare cu executare.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Craiova, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Belgia.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii