11 Aprilie 2023Sursa: IGPR

REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 34 de ani, din județul Dolj, bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză, s-a reținut faptul că, începând cu vara anului 2022, bărbatul ar fi înființat o cultură outdoor de cannabis, în grădina unei case din mediul rural, cultură pe care ar fi întreținut-o și din care ar fi recoltat și pus în vânzare cannabis, către consumatori din județul Dolj.

În dimineața de 10 aprilie a.c., bărbatul a fost prins în flagrant delict în momentul punerii în vânzare a aproximativ 7 kilograme de cannabis pentru 13.000 de euro. 

Ulterior, au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, toate în județul Dolj, fiind descoperite și ridicate alte 2,2 kilograme de cannabis, un cântar de precizie, cu urme de materie vegetală, precum și două telefoane mobile.

Bărbatul a fost condus la audieri, iar, în urma probatoriului administrat, a fost emisă ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

În cursul zilei de, 11 aprilie 2023, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii