10 Noiembrie 2018Sursa: IGPR

PERSOANE URMĂRITE, DEPISTATE DE POLIŢIŞTI

În ultima săptămână, a fost clarificată situația în 226 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

În perioada 2 – 8 noiembrie 2018, polițiștii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 137 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 89 de minori.

De asemenea, în această perioadă, au fost depistate 89 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 76 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 aveau mandate de arestare preventivă, 7 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, iar 2 persoane aveau sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate.

Exemple:                                                        

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii din Constanța au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Medgidia, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Capitalei.

*

La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii din Vaslui au depistat un bărbat, de 27 de ani, din județ, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 5 ani, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Vaslui.

La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii din Tulcea au depistat un bărbat, de 31 de ani, din județ, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 5 ani și 4 luni, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Tulcea.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii