14 Iunie 2018Sursa: IPJ TIMIȘ

PERSOANE CERCETATE PENTRU INFRACȚIUNI INFORMATICE

Șase persoane sunt cercetate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T., pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice.

Din investigații a reieșit că, în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2017, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacții creditoare la două terminale P.O.S., amplasate în incinta unei societăți comerciale din Timișoara, prin folosirea funcției „refund” a aparatului P.O.S., urmând ca în conturile bănuiților să fie virați 7.200.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, în care sunt cercetate șase persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani.

În cadrul dosarului penal au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri. Un bărbat, de 24 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbaților.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii