21 Februarie 2024Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au documentat activitatea infracțională a 5 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie-februarie 2024, persoanele cercetate ar fi deținut, intermediat și comercializat direct, cantități de canabis și rezină de canabis (drog de risc), către consumatori din județul Suceava.

Astfel, la data de 19 februarie a.c., au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate aproximativ 2,3 kilograme drog de risc (canabis și rezină de canabis), obiecte purtătoare de urme de substanță, grindere, cântare electronice, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea celor 5 persoane, pentru 24 de ore.

Ieri, 20 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Suceava au formulat propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a trei dintre persoane și au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de alta.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava  a dispus arestarea preventivă a două persoane și cea a controlului judiciar, față de a treia.

Suportul de specialitate a fost asigurat către  Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii