10 Iulie 2018Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC CU SUBSTANȚE SUSCEPTIBILE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE

        Polițiștii specializați în combatere criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 11 percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite de trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Au fost ridicate 500 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 150 de grame de cannabis, peste 5.000 de țigarete netimbrate, grindere şi cântare electronice folosite în activitatea de comercializare a substanţelor ilicite.

 

La data de 10 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Galați, au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Galați, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că nouă persoane, bănuite de trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, ar fi achiziționat, din China, cantități însemnate de astfel de substanțe, pe care ulterior le-ar fi comercializat în Galați.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 500 de  grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 150 de grame de cannabis, grindere şi cântare electronice folosite în activitatea de comercializare a substanţelor susceptibile a avea efecte psihoactive, precum şi peste 5.000 de țigarete de provenienţă Republica Moldova, fără timbru de accizare, un pistol tip airsoft cu 6 cartuşe şi 33 de telefoane smartphone, sigilate şi fără documente de provenienţă.

16 persoane din municipiul Galați, cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani, au fost conduse de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii