17 Mai 2018Sursa: IGPR

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ȘANTAJ, FALS INFORMATIC ȘI CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT

Ieri, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice, sub coorodonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. din Timiş, au descins la locuinţa unor persoane bănuite de fraudă informatică și șantaj. Două persoane au fost conduse la audieri.

La data de 16 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – S.C.C.I., sub coorodonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Timiș, au efectuat o percheziţie, pe raza municipiului Arad, la locuinţa unor persoane bănuite de infracţiuni informatice.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2018, un bărbat, de 41 de ani și o femeie, de 39 de ani, din Arad, ar fi creat un profil fals pe un site de escorte, racolând mai multe persoane, cărora le motivau că oferă servicii de natură sexuală. Aceștia ar fi solicitat clienților fotografii în ipostaze intime, pe care ulterior le-ar fi folosit, pentru a-i șantaja în schimbul unor bani. Un cetățean american ar fi suferit, în urma șantajului, un prejudiciu de 30.000 $.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat patru telefoane mobile, trei cartele SIM, un SSD, un memory stick USB și mai multe înscrisuri care vor fi supuse percheziţiei informatice.

Totodată, au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de șantaj, fals informatic și constituirea unui grup infracțional organizat.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii