13 Martie 2018Sursa: IPJ VÂLCEA

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FRAUDĂ INFORMATICĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

         Polițiști de combaterea criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracțional organizat, ai cărei membri ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând banii, fără a livra produsele. Prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.

În această dimineață, 13 martie, polițiști din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 3 percheziții domiciliare în județele Alba, Sibiu și în orașul Călimănești, județul Vâlcea. Sunt vizate 8 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

În fapt, începând cu anul 2005, persoanele bănuite ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând ulterior banii, fără a livra persoanelor vătămate produsele. Faptele au fost comise în Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie și Germania, iar prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane, laptopuri, stick-uri, un hard extern și mai multe înscrisuri bancare, iar 3 dintre persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Piteşti în vederea audierii și dispunerii eventualelor măsuri procesuale.

La această acțiune au participat și polițiști din Alba și Sibiu și jandarmi.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii