12 Iulie 2018Sursa: IPJ Brasov

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ

Poliţiştii din Brașov au efectuat 18 percheziţii și au pus în aplicare 5 mandate de aducere, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la crearea unui prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii de investigarea criminalității economice din cadrulInspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat 18 percheziții la locuințele unor persoane și la sediile mai multor societăți comerciale din județele Brașov, Prahova, Argeș Constanța, Galați și municipiul București, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2018, administratorul unei societăți comerciale cu obiect de activitateîn domeniul construcțiilor, ar fi omis înregistrarea în contabilitatea firmei a tuturor veniturilor obținute,ar fi înregistrat cheltuieli ce nu aveau la bază operațiuni legale și s-ar fi sustras de la verificările financiare sau fiscale prin declararea fictivă sau inexactă a sediilor principale și secundare ale firmei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente financiar-contabile pe care reprezentantul societății a refuzat să le pună la dispoziția organelor de control fiscale și lichidatorului judiciar.

Prejudiciul total estimat cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de lei.

Polițiștii au pus în executare 5 mandate de aducere.

La activități au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Prahova, Argeș, Constanța și Galați precum și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii