14 Februarie 2018Sursa: IPJ Hunedoara

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

Peste 155.000 de ţigări de contrabandă au fost ridicate de poliţiştii din Hunedoara, în urma a 12 percheziţii domiciliare. 4 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data de 14 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracţiunii de contrabandă.

Perchezițiile au avut loc la locuinţele unor persoane din municipiile Hunedoara şi Timişoara.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 155.000 de ţigări de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 80.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că persoanele implicate ar fi dobândit țigarete din spaţiul extra-comunitar, pe care le-ar fi comercializat pe piaţa neagră, în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, în localităţile Hunedoara şi Timișoara.

4 persoane, cu vârste cuprinse între 50 şi 59 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, fiind reținute pentru 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiş, precum şi al  luptătorilor de la serviciile pentru acţiuni speciale din Hunedoara şi Timiş.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii