07 Octombrie 2023Sursa: IGPR

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTI

În perioada 3 – 6 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au acționat pe linia prevenirii și descoperirii infracțiunilor vamale în domeniul exportului de material lemnos.

Video: https://youtu.be/baYRkpjLSws 

În urma activităților, au fost verificate 20 de exporturi de cherestea, efectuate de 2 societăți comerciale, din județele Hunedoara și Brașov.

 

Exportatorii ar fi folosit în fața reprezentanților vamali documente din care reieșea faptul că greutatea containerelor expediate la export este mai mică decât cea înregistrată de cântarul operatorului portuar, dar și documente vamale sau de transport în fața autorităților vamale din care reies cantități mai mici decât cele găsite în mod real în urma controlului.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

 

Cantitatea, în volum total de 706,94 de metri cubi, cu  valoarea de 1.767.500 de lei (353.500 de euro) a fost indisponibilizată, în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

 

La activitătile de verificare a fost folosit și Sistemul Cargoscan.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii