17 Aprilie 2018Sursa: IPJ MUREȘ

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTI

 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au confiscat peste 100 de metri cubi de lemn, în urma neregulilor constatate în timpul unor controale silvice, la o societate comercială.

În perioada 12-16 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice Mureș au efectuat verificări cu privire la o cantitate de material lemnos despre care existau indicii că este deținută fără proveniență legală.

În urma activităților desfășurate, poliţiştii au descoperit 116,29 mc. de lemn pentru foc, din specia molid, în rampa primară a unui parchet de exploatare, de pe raza localităţii Ibăneşti, unde o societate comercială (al cărei obiect de activitate îl constituie comercializarea, prelucrarea şi exploatarea materialului lemnos), ar fi efectuat lucrări de exploatare ce prevedeau un volum de 1.831 mc..

Totodată, în urma verificării documentelor, poliţiştii au stabilit că, din totalul volumului ce putea fi exploatat, până la data de 12 aprilie a.c., societatea comercială ar fi exploatat 1.816 mc. material lemnos, iar pentru diferenţa de 101,29 mc. nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Astfel, societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar materialul lemnos identificat, în valoare de peste 20.250 de lei, a fost confiscat şi a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fâncel.

În activități au fost angrenați și ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Brașov.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii