04 Decembrie 2018Sursa: IGPR

INTERVENȚII ȘI ACȚIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE

Ieri, polițiștii au intervenit la peste 2.350 de evenimente la care au fost solicitați pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține ordinea publică. De asemenea, polițiștii au aplicat aproape 6.000 de sancțiuni contravenționale unor persoane care au încălcat normele sociale și au reținut permisele a 334 de șoferi care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.   

 

La data de 3 decembrie a.c., 10.084 de poliţişti au acționat, la nivel național, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii au acționat cu 282 de aparate radar. De asemenea, au fost organizate 4.179 de patrule de ordine și siguranță publică.

 

Totodată, au fost organizate 241 de acțiuni și s-a intervenit la 2.356 de evenimente, dintre care 1.968 au fost sesizate prin 112.

 

Au fost constatate 689 de infracţiuni, 95 de persoane fiind surprinse în flagrant delict în urma activităților desfășurate de polițiști, în ultimele 24 de ore.

 

În cauzele instrumentate, au fost dispuse 47 de măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 26 de persoane urmărite național sau internațional.

 

Polițiștii au aplicat 5.832 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.000.000 de lei, pentru neregulile constatate.

 

În cadrul activităţilor desfășurate de poliţiştii rutieri, pentru creșterea siguranței în trafic, au fost constatate 69 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 334 de permise de conducere și au fost retrase 106 certificate de înmatriculare.

 

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii