12 Ianuarie 2019Sursa: IGPR

INFRACȚIUNI ECONOMICE, CERCETATE DE POLIȚIȘTI

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 20 de percheziții, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 10.000.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare aproape 750.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 5 – 11 ianaurie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 20 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 21 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice. 

În cauzele penale instrumentate, faţă de 143 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de 12 au fost dispuse măsuri preventive (4 reținute, una arestată și 7 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 10.000.000 de lei, dintre care peste 138.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 750.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 1.100.000 de ţigarete, 9 kilograme de tututn și 38 de litri de alcool.

În urma definitivării cercetărilor, polițiștii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 59 de dosare penale privind infracțiuni de natură economică.

Exemplu:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bistrița-Năsăud au identificat, în urma unui control efectuat la punctul de lucru (magazin alimentar) aparținând unei societăţi comerciale, din județul Bistrița-Năsăud, câteva zeci de pachete de țigarete fără timbre de marcaj fiscal autohton, susceptibile a proveni din contrabandă. Țigaretele erau expuse spre vânzare de către administratorul societăţii.

Ulterior, în urma investigațiilor, a fost depistată o persoană, având asupra sa 350 de pachete de țigări, provenite din contrabandă, cu intenția de a le distribui la magazinul respectiv.

Cercetările sunt continaute, sub aspectul comiterii infracțiunii de contraband. În acțiune au fost integrați și luptători de acțiuni speciale.

 

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii