12 Septembrie 2018Sursa: IPJ BUZĂU

DESCINDERI LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM

Imagini video:

 https://youtu.be/22lMXXG3tBQ

Polițiștii specializați în combaterea traficului de persoane din Buzău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, au descins la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate, bănuiți că ar fi exploatat sexual, în străinătate, mai multe tinere. În investigații, s-a cooperat cu autorităţile polițienești din Scoţia şi Irlanda de Nord.

La data de 11 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Buzău, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Investigațiile au relevat faptul că, în perioada 2012-2018, cei 15 membri ai grupării infracționale ar fi racolat, din România, prin metoda Loverboy, 30 de tinere (cu situație materială precară sau provenind din familii dezorganizate), în vederea practicării prostituţiei în Olanda, Spania, Elveţia, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii (Scoţia şi Irlanda de Nord), Suedia,  Italia și Spania .    

Din activitatea infracțională, membrii grupării ar fi obținut aproape 325.000 de lire şi 132.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate obiecte şi înscrisuri, precum şi un pistol cu aer comprimat, deţinut fără respectarea prevederilor legale.

Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, cei în cauză fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T. -  B.T. Buzău, pentru audieri.

Şapte dintre membri (cu vârste cuprinse între 28 și 42 de ani) au fost reţinuţi, iar pe numele a doi dintre ei a fost luată măsura controlului judiciar, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Bacău şi Dâmboviţa, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău și al jandarmilor din Buzău şi Ploieşti.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a grupării, s-a cooperat cu autorităţile polițienești din Scoţia şi Irlanda de Nord, fiind înființată o echipă comună de anchetă (JIT) cu cele două state.

 

 

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii