28 Mai 2023Sursa: IGPR

COOPERARE POLIȚIENEASCĂ PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII

În perioada 19 - 25 mai 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 733 de persoane, 43 de autovehicule și 39 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

 

Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 543 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, fiind depistate 99 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 220 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.     

 

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente, au fost găsite 40 de autovehicule și 5 plăcuțe de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

 

Totodată, 190 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 21 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

 

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 7 documente și 3 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii