09 Martie 2023Sursa: IGPR

COOPERARE POLIȚIENEASCĂ INTERNAȚIONALĂ PENTRU SALVAREA UNEI TINERE EXPLOATATE SEXUAL

La data de 3 martie a.c., Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a fost informat de către Biroul Atașatului de Afaceri Interne al M.A.I. din Paris cu privire la faptul că o minoră, de 12 ani, de cetățenie română, a fost victima unei infracțiuni de natură sexuală, în Paris, Franța, la data de 19 februarie 2023, în exploatarea minorei fiind implicați chiar părinții acesteia.

 

Din investigațiile Poliției Franceze a reieșit că părinții minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetățean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului.

 

Mama minorei și cetățeanul francez au fost arestați preventiv de Poliția Franceză, fiind acuzați de trafic de ființe umane și agresiune sexuală asupra unui minor.

 

Tatăl minorei a părăsit Franța împreună cu cei doi copii ai săi, printre care și victima.

 

Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a facilitat schimbul de informații dintre Poliția Franceză și Poliția Română.

 

Astfel, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a efectuat investigații, cu operativitate, în vederea localizării minorei și a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceștia se află în România.

 

La data de 6 martie a.c., autoritățile franceze au introdus în Sistemul de Informații Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetățean român, tatăl copilei,  solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare.

 

Bărbatul este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie –februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetățean francez, în schimbul a 89.000 de euro.

 

Astfel, la data de 8 martie a.c., în urma investigațiilor desfășurate în cauză, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au identificat minora și pe tatăl acesteia. 

 

D.G.A.S.P.C. Călărași a preluat sub protecție minora, iar persoana bănuită a fost reținută și prezentată organului judiciar competent, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autoritățile franceze.

 

Procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfășurare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii