05 Aprilie 2018Sursa: IPJ GORJ

CERCETAȚI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

Patru persoane au fost reținute și față de alte două a fost dispusă măsura  controlului judiciar, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Acestea ar fi creat un prejudiciu de peste 12.000.000 de lei prin operațiuni economice ilicite în domeniul colectării și valorificării deșeurilor reciclabile.

La data de 4 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au reținut 4 persoane bănuite că, în perioada 2016 – 2017, ar fi creat un circuit economic fictiv folosind mai multe societăți comerciale care activau în domeniul prestării de servicii de colectare și valorificare a deșeurilor reciclabile.

Pentru alte două persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale faţă de bugetul consolidat al statului.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

În cadrul aceluiași dosar în care se efectuează cercetări pentru crearea unui prejudiciu de peste 12.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor, polițiștii au efectuat 30 de percheziții domiciliare, la data de 28 martie a.c..

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele.

Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, persoanele reținute să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propuneri legale.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii