14 Octombrie 2023Sursa: IGPR

CERCETAT PENTRU TRAFIC DE DROGURI

La data de 12 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județele Alba și Cluj, în vederea documentării activității infracționale a unei persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc.

 

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2022 – 2023, un tânăr, de 27 de ani, din comuna Cergău, județul Alba, ar fi deținut, oferit cu titlu gratuit și vândut droguri de risc și mare risc mai multor consumatori din județul Alba, inclusiv minori, cu precădere în zona municipiului Blaj, pentru suma de 100 de lei pentru un gram.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 20 de grame de substanță cristalină, despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi droguri de mare risc, cântare electronice, telefoane mobile, două dispozitive de mărunțit și 1.700 de lei.

 

Tânărul bănuit de trafic de droguri a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri, iar față de acesta a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Alte 22 de persoane au fost audiate în calitate de martor.

 

La data de 13 octombrie 2023, bănuitul a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestuia.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Cicio-Pop” Cluj Napoca. 

 

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii