26 Februarie 2024Sursa: IGPR

BĂRBAT CARE SE ASCUNDEA SUB O IDENTITATE FALSĂ ÎN SALONIC, DEPISTAT ÎN URMA COOPERĂRII POLIȚIENEȘTI

La data de 24 februarie a.c., în urma schimbului de informații realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Grecia, a fost depistat, în localitatea Salonic, Grecia, un bărbat, de 44 de ani, din județul Dolj, condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate.

 

La data de 8 iulie 2021, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele bărbatului, cetățean român, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Judecătoria Craiova, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate.

 

În fapt, în timp ce se afla în România, în cursul anului 2019, prin prezentarea unor bancnote false din cupiură de 100 de euro ca fiind adevărate, bărbatul a determinat 6 persoane vătămate să-i remită diferite sume de bani, cauzându-le acestora un prejudiciu.

 

Pentru faptele comise, cel în cauză a fost condamnat la 4 ani și 7 luni de închisoare.

 

Astfel, în baza unor informații obținute de către Inspectoratul de Poliție Județean Dolj – Serviciul de Investigații Criminale, s-a stabilit că cel în cauză ar putea locui în Grecia, unde s-ar ascunde de autorități într-un apartament.

 

Biroul SIRENE România a efectuat schimb de informații cu SIRENE Grecia beneficiind inclusiv de sprijinul Atașatului de Afaceri Interne român din Grecia, în legătură cu posibila locație a persoanei urmărite, iar aspectele transmise de I.P.J. Dolj s-au confirmat.

 

Cel în cauză a fost depistat într-un apartament în Salonic, Grecia, în urma unei activități operative desfășurate de către poliția din Grecia, cu sprijinul Atașatului de Afaceri Interne român din Grecia, fiind arestat în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autoritățile române.

 

Urmăritul a fost depistat folosind identitatea altei persoane.

 

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii