21 Aprilie 2022Sursa: IGPR

ACȚIUNI PERMANENTE, PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ

În perioada 22 – 25 aprilie a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane, cât și în proximitatea lăcașurilor de cult, peste 9.000 de polițiști vor acționa, zilnic, la nivel național.

 

Astfel, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, aerogări, piețe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcașurilor de cult, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice, zonele de agrement și spre punctele de trecere a frontierei.

 

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

 

Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate.

 

În această perioadă, 1.600 de polițiști rutieri, în medie, zilnic, vor acționa, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

 

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, în medie, cu 370 de aparate radar în întreaga țară.

 

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, zilnic, în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată, aerogări şi de porturile de la Marea Neagră sau pe Dunăre.

 

În noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la manifestările religioase, vor fi angrenați polițiști rutieri, de la ordine publică, de investigații criminale și din cadrul altor structuri.

 

Recomandăm cetățenilor să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice.

 

De asemenea, le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

 

Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre trafic pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al instituției: www.politiaromana.ro.

 

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

 

SĂRBĂTORI FERICITE ȘI WEEKEND LINIȘTIT!

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii