12 Ianuarie 2019Sursa: IGPR

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

În urma acțiunilor derulate de Poliția Română, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost întocmite 45 de dosare penale, iar 11 persoane au fost depistate în flagrant delict.

În perioada 4 – 11 ianuarie 2019, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Astfel, polițiștii au efectuat controale în 386 de stații de cale ferată şi au patrulat în 364 de trenuri de călători. De asemenea, au acționat pentru combaterea pescuitului și comerțului ilegal, migrației ilegale și contrabandei.                                                                                             

Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 5 persoane date în urmărire națională sau internațională, 2 minori lipsiți de supraveghere și 6 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

În total, au fost întocmite 45 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, falsuri și uzuri de fals, pescuit ilegal și pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost depistate în flagrant delict 11 persoane, iar o altă persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni a fost identificată. Au fost reținute pentru 24 de ore 5 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni.

Totodată, pentru faptele ilicite constatate în urma efectuării acțiunilor au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.635 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii