05 Decembrie 2018Sursa: IGPR

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

Ieri, polițiștii au intervenit la peste 2.400 de evenimente la care au fost solicitați, au aplicat peste 6.700 de sancțiuni contravenționale unor persoane care au încălcat normele sociale și au reținut permisele a 412 șoferi care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.   

La data de 4 decembrie a.c., peste 10.000 de poliţişti au acționat, la nivel național, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii au acționat cu 279 de aparate radar. De asemenea, au fost organizate 4.134 de patrule de ordine și siguranță publică.

Totodată, au fost organizate 288 de acțiuni și s-a intervenit la 2.439 de evenimente, dintre care 1.987 au fost sesizate prin 112.

Au fost constatate 769 de infracţiuni, 117 persoane fiind surprinse în flagrant delict în urma activităților desfășurate de polițiști, în ultimele 24 de ore.

În cauzele instrumentate, au fost dispuse 49 de măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 22 de persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii au aplicat 6.763 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.100.000 de lei, pentru neregulile constatate.

În cadrul activităţilor desfășurate de poliţiştii rutieri, pentru creșterea siguranței în trafic, au fost constatate 78 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 412 de permise de conducere și au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii