16 Mai 2018Sursa: IGPR

ACŢIUNI PENTRU PROTECŢIA FONDULUI FORESTIER NAŢIONAL

În urma a peste 4.000 de acţiuni și  controale coordonate de Poliţia Română, luna trecută, au fost confiscaţi aproximativ 3.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 600.000 de lei. De asemenea au întocmite peste 600 de dosare penale și aplicate peste 900 de sancțiuni contravenționale.

Asigurarea integrităţii fondului forestier reprezintă o prioritate pentru Poliţia Română, polițiștii desfășurând permanent activități pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Prin structurile sale specializate de ordine publică, Poliția Română a organizat, în luna aprilie a.c., 4.185 de activităţi și controale, pentru depistarea neregulilor din acest domeniu.

La nivel naţional, polițiștii au verificat 1.141 de exploatări forestiere, instalații de depozitare sau ocoale silvice și structuri subordonate, fiind constatate 630 de infracțiuni și aplicate 917 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.500.000 de lei.

În cadrul dosarelor penale, sunt cercetate 209 persoane.

Ca măsură complementară, au fost confiscați peste 2.800 de metri cubi de material lemnos. De asemenea, au fost ridicate 11 fierăstraie mecanice, 13 topoare și au fost indisponibilizate 6 autovehicule și 16 atelaje.

Poliţia Română continuă activitățile, în sistem integrat, împreună cu specialiști din cadrul gărzilor forestiere și direcțiilor silvice, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii