30 Mai 2024Sursa: IGPR

14 KILOGRAME DE COCAINĂ, DESCOPERITE ÎN URMA UNEI PERCHEZIȚII DOMICILIARE

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Video - https://youtu.be/zW7KzzxkyII

 

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie - mai 2024, 3 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu.

 

În cursul zilei de ieri, 29 mai, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, fiind descoperite și ridicate 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piață de peste 1.000.000 de euro, precum și aproximativ 800 de grame de canabis și rezină de canabis.

 

Drogurile, porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc două dintre persoanele cercetate.

 

Tot pe parcursul percheziției, au fost ridicate țigarete confecționate artizanal, mai multe grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

 

La data de 30 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea celor 3 persoane, pentru 24 de ore.

 

Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

 

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din  cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii