13 Iunie 2024Sursa: IGPR

Programul educativ Școala siguranței Tedi la finalul celui de-al 9-lea an Peste 55.000 de elevi de clasa I din toată țara sunt absolvenți, deținând acum multe informații importante pentru siguranța lor

Când vorbim despre siguranța copiilor, timpul pare limitat, iar subiectele par nesfârșite. Grija ne alimentează scenarii, iar uneori ne blochează pentru a găsi și transmite soluțiile care să le fie de folos celor mici. Tocmai de aceea, Maspex Romania, prin brandul Tedi, a lansat în urmă cu aproape 10 ani un program prin intermediul căruia copiii și adulții să aibă acces la multe informații utile privind siguranța, furnizate de către specialiști – Școala siguranței Tedi. Alături de polițiști de la Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și de la structurile de prevenire a criminalității din întreaga țară, de un psiholog și de cadrele didactice, Tedi îi însoțește pe elevii de clasa I, pe tot parcursul unui an școlar, când își însușesc informații extrem de utile lor privind siguranța în drum spre școală, la școală, acasă, siguranța în vacanță sau în mediul online.

 

Siguranța copiilor reprezintă una dintre preocupările importante ale lui Tedi. Mai ales într-o astfel de etapă a vieții lor, când începe practic desprinderea lor de mediul familial, considerăm că este important să aibă îndrumători avizați de la care să își însușească informații valide. Colaborăm încă de la început cu astfel de specialiști și vom continua să o facem astfel încât, adaptând capitolele existente sau introducând unele noi, copiii să aibă acces la informații variate care să le fie oricând de folos ”, a declarat Ioana Vișean, Director de Comunicare Maspex Romania.

 

O nouă serie de absolvenți ai Școlii siguranței Tedi

Peste 55.000 de elevi de clasa I din toată țara încheie cursurile celei de-a 9-a ediții. Pe tot parcursul anului școlar, au fost atenți la lecții, realizate prin jocuri și activități educative, s-au implicat cu multă responsabilitate în rezolvarea sarcinilor.

 

Festivitatea care marchează încheierea ediției 2023 – 2024 a avut loc la Școala Gimnazială ,,Oprea Iorgulescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeş. Aproximativ 20 de elevi din clasa I, împreună cu Tedi, au parcurs lecția „Siguranța în vacanța de vară”, ascultând informațiile oferite de către doamna învățătoare și de către reprezentantul Poliției Române și au efectuat exercițiile din broșura pusă la dispoziție gratuit de către Tedi. La finalul orei, elevii clasei I au predat ștafeta siguranței elevilor care tocmai au încheiat clasa 0, într-o ceremonie plină de veselie. Apoi, împreună cu restul colegilor din școală, aceștia au interacționat cu reprezentanţi ai Poliţiei Române care au pregătit diverse ateliere în curtea școlii.

 

Prevenirea victimizării minorilor constituie o prioritate constantă a Poliției Române. Școala siguranței Tedi este primul pas pe care copiii îl fac în încercarea de a învăța despre principalele riscuri cu care se pot confrunta și cum să se protejeze de acestea. Acum, când încheiem al nouălea an de implementare, ne bucurăm că o altă generație de copii a învațăt despre siguranță alături de polițiști. Acest proiect reprezintă deja o tradiție pe care ne dorim să o dezvoltăm în continuare și un model de bună practică în domeniul prevenirii criminalității”, a declarat comisarul-șef de poliție Sorin-Ioan STĂNICĂ, Șef Birou Prevenire în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română.

 

Școala siguranței Tedi este un program educativ inițiat și implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi și se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Programul se adresează elevilor de clasa I și are ca obiectiv consolidarea informațiilor privind siguranța școlarilor care s-ar putea confrunta cu pericole în drum spre școală, la școală, acasă, în timpul vacanțelor sau în mediul online.

Suportul didactic este asigurat gratuit de Tedi și constă în materiale necesare desfășurării programului la clasă. Toate materialele sunt în format electronic și pot fi folosite atât în predarea directă la școală, cât și la orele desfășurate online.

 

În luna septembrie, după începerea anului școlar, se va da startul înscrierii în ediția 2024-2025, o ediție aniversară care marchează împlinirea a 10 ani de la debutul programului Școala siguranței Tedi.

Sunt așteptate cât mai multe cadre didactice să se înscrie. Detalii se vor regăsi pe site-ul www.scoalatedi.ro .

 

 

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

 

Anca Ionescu                                                                                          Ioana Vişean

Attitude PR                                                                                              Maspex Romania

Communications Specialist                                                                   PR Manager

0040 747 501 016                                                                                  0040 740 005 074          

anca@attitudepr.ro                                                                               i.visean@maspex.ro          

 

Despre Maspex Romania

 

Cu o experienţă de peste 28 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri sărate, apă minerală naturală.

Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: Tymbark, Tedi, Ciao, Figo, Bucovina,Tiger, Alcalia, La Festa, Salatini, Rollinid’Oro, Arnos, Vălenii de Munte. De-a lungul anilor, am devenit din ce în ce mai implicați în proiecte CSR, dezvoltând de peste 15 ani programe de responsabilitate socială cu tradiție.

Contribuim continuu la crearea unui cadru sănătos de dezvoltare pentru noile generații, acordăm o atenție deosebită principiilor sănătoase și implementăm proiecte sociale care au scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin educație, nutriție echilibrată, sport și mișcare, avem grijă de mediul înconjurător. Școala Siguranței Tedi (www.scoalatedi.ro), Cupa Tymbark Junior (www.cupatymbark.ro), Tedi și prietenii naturii (www.tediprietenulnaturii.ro), Spitale Colorate sunt câteva dintre proiectele noastre de succes, care au grijă astăzi de generațiile de mâine.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii