03 Iunie 2024Sursa: IGPR

PRECIZARE

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind măsura controlului judiciar, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Controlul judiciar și controlul judiciar pe cauțiune, cu obligațiile aferente, se dispun în baza Codului de procedură penală și a Legii nr. 253 din 2013.
 
Organul de poliție desemnat de organul judiciar pentru activitatea de supraveghere stabilește programul de supraveghere. 

Conform legislației, în cadrul acestuia, se va stabili ca, cel puțin o dată la șapte zile calendaristice, persoana aflată sub masura controlului judiciar să se prezinte la sediul organului de supraveghere. 

Datele prezentărilor și frecvența acestora se stabilesc de către organul de supraveghere, polițistul de supraveghere fiind obligat să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, în cazul în care inculpatul a încălcat obligațiile stabilite în sarcina sa.

De asemenea, pe parcursul măsurii controlului judiciar, conform cadrului legal incident,  datele prezentărilor și frecvența acestora se pot schimba, tocmai pentru a verifica că persoana supravegheată se prezintă la datele solicitate și că respectă toate măsurile dispuse.

Conform legii, aceste date sunt nepublice.

Totodată, facem precizarea că informațiile sunt cunoscute doar de persoana supravegheată și de polițistul desemnat cu activitatea de supraveghere.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii