27 Iunie 2022Sursa: IGPR

COMUNICAT

Astăzi, 27 iunie, în urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și Direcția Generală a Jandarmeriei din Franța, a fost depistat, în Paris, un bărbat de 72 de ani, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia către țara noastră, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare. 

La data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii împotriva persoanei capturate. 

În vederea localizarii, suportul operativ a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale, în colaborare cu Centrul de Cooperare Polițienească Internaţională, ambele din cadrul IGPR.

De asemenea, au acordat sprijin și polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Măsurile pentru depistarea persoanei au fost puse în aplicare de Office Central de Lutte contre la Delinquance Itinerante (OCLDI) din cadrul Direction Generale de la Gendarmerie Nationale (DGGN).

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Contact - Relaţii cu publicul / petiții

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii