18 Iulie 2010Sursa: IPJ CONSTANTA

Caravana „Vacanţă în Siguranţă” se află în Mamaia


Iniţial, comisar – şef de poliţie Popa George Dorel, şeful I.P.J. Constanţa a inaugurat şi a prezentat Punctul de Informare al Caravanei, ce se va afla până pe 23 iulie a.c., în Mamaia. Acesta reprezintă un serviciu pus la dispoziţia turiştilor, pentru ca toţi cei care se află pe litoral să se poată informa oricând cu privire la măsurile minime de siguranţă pe care ar trebui să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor. De asemenea, turiştii pot afla informaţii cu privire la misiunile desfăşurate pe litoral de efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Pe parcursul derulării acţiunii, poliţiştii au oferit turiştilor materiale preventive (fly-ere sub formă de evantaie, pliante, afişe) şi au aplicat chestionare pentru a analiza eficienţa, utilitatea şi calitatea informaţiilor tranmise, avându-se în vedere şi percepţia acestora asupra gradului de siguranţă.

Campania de informare a turiştilor va continua apoi până pe 31 august şi în celelalte staţiuni de pe litoral, respectiv Neptun, Mangalia, Eforie şi Năvodari.

Activitatea se înscrie în cadrul Campaniei de Informare şi Prevenire „Vacanţă în Siguranţă” derulată de către Direcţia de Informare şi Relaţii Publice din cadrul M.A.I. precum şi în cadrul „Proiectului de prevenire a furturilor din camerele de hotel, motel, campinguri pe litoral, în sezonul estival 2010” derulat la nivelul I.P.J. Constanţa. Demersul urmăreşte reducerea riscului de victimizare a turiştilor, iar principalele obiective constau în monitorizarea permanentă a situaţiei operative în ceea ce priveşte dinamica furturilor din camerele de hotel şi informarea turiştilor cu privire la măsurile de autoprotecţie.

Turiştii pot accesa site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro, ce oferă informaţii utile pentru cei care se află în staţiunile de pe malul Mării Negre, precum şi detalii despre misiunile pe care lucrătorii M.A.I. le desfăşoară pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă pe timpul sezonului estival 2010.

Pagina de „Vacanţă în siguranţă” oferă turiştilor prezenţi pe litoral recomandări pentru evitarea unor situaţii neplăcute ce se pot ivi în timpul sejurului (furturi de bunuri din unităţile de cazare, de pe plaje, de/din autoturisme etc.), precum şi informaţii despre modul în care trebuie să acţioneze în cazul în care devin victime ale vreunei infracţiuni.


CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii