18 Ianuarie 2019Sursa: IGPR

ÎNTÂLNIRE A CONDUCERII POLIȚIEI ROMÂNE CU REPREZENTANȚI AI INTERPOL

Astăzi, 18 ianuarie 2019, prim-adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Victor Wili Apreutesei, a avut o întrevedere de lucru cu o delegație a INTERPOL, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române. Activitatea a fost organizată în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. 

Chestorul de poliție Victor Wili Apreutesei, președinte al Comitetului strategic privind cooperarea operațională în domeniul securității interne (COSI) pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a prezentat calendarul evenimentelor și activităților ce se vor desfășura în această perioadă.

Consolidarea securității interne a Uniunii Europene reprezintă unul dintre obiectivele României pe parcursul deţinerii Preşedinţiei Consiliului U.E., acțiunile Poliției Române urmând să fie concentrate către atingerea acestui deziderat.

În cadrul întrevederii, a fost subliniată buna colaborare polițienească existentă între Poliția Română și celelalte instituții de aplicare a legii din statele partenere și a fost reiterată importanța dezvoltării strategiilor comune în lupta pentru combaterea criminalității. Un subiect important l-a constituit îndeplinirea obiectivelor comune INTERPOL - EUROPOL, cu atât mai mult cu cât chestorul de poliţie Victor Wili Apreutesei a fost nominalizat pentru a prezida Management Boardul Europol pe durata Trioului de Președinții România-Finlanda-Croația.

Înființată în anul 1923, Organizația Internațională de Poliție Criminală (International Criminal Police Organization) - INTERPOL - este cea mai mare organizație internațională de poliție, având 194 de țări membre. România este membru fondator al INTERPOL și primul stat din zonă care a readerat la INTERPOL după cel de-al doilea război mondial, în 1973.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii